طرح کاشت مردمی یک میلیارد اصله درخت در حالی از صبح شنبه آینده رسما کلید می خورد که هنوز بودجه پیش بینی شده آن تخصیص پیدا نکرده است.

رئیس سازمان منابع طبیعی :
بودجه طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت هنوز تخصیص نیافته است

عباسعلی نوبخت، در این خصوص گفت: با این تعداد  نهال های تولید شده از یازدهم آذرماه جاری رسماً کاشت آنها در همه استان های کشور شروع می شود.

وی با اشاره  به این که طبق برنامه قرار است کاشت یک میلیارد اصله درخت ظرف 4 سال  انجام شود، افزود: در واقع  حسب پیش بینی ها  در سال نخست اجرای این طرح باید  250 میلیون نهال تولید و کاشت شود که تا پایان سال نهال های تولید و غرس شده فراتر ازاین رقم خواهد شد.

وی با بیان این که با نهال های تولید شده هر ایرانی با کاشت 3 اصله درخت می تواند در تحقق برنامه یاد شده مشارکت داشته باشد، تصریح کرد: اجرای برنامه کاشت یک میلیارد درخت در کشور ظرف 4 سال به هیچ وجه نمایشی نیست. به همین خاطر پس از کاشت آنها رسانه ها و تشکل های مردمی می توانند درخواست بازدید ازعرصه های مورد نظر را داشته باشند و از نزدیک روند کار را ببینند.

رئیس سازمان منابع طبیعی،  احیا ، غنی سازی و توسعه پوشش گیاهی جنگل‌ها، مقابله با ریزگردها، و همچنین توسعه صنعت چوب را مهمترین اهداف  اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت  دانست و گفت: دراین طرح ، سهم جنگل‌ها ۳۰۰ میلیون اصله نهال یعنی ۳۰ درصد، زراعت چوب ۳۰۰ میلیون اصله (۳۰ درصد)، فضای سبز ۲۰۰ میلیون اصله نهال (۲۰ درصد) و بیابان ۲۰۰ میلیون اصله نهال (۲۰ درصد) است.

نوبخت، سپس به بحث بودجه اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت  پرداخت و گفت:برای اجرای این برنامه ردیف  اعتباری تعریف شده و در لایحه بودجه امسال هم ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای این منظور پیش بینی شده اما هنوز تخصیص پیدا نکرده و به همین خاطر 12 درصد از بودجه تخصیصی  حوزه آبخیزداری به مبلغ 164 میلیارد تومان را برای اجرای طرح مذکور اختصاص داده ایم که این خود نشان از اهمیت این طرح دارد

وی در پاسخ به قدس مبنی بر این که سازمان منابع طبیعی از توافق با دستگاه ها و نهاد های مختلف مثل وزارت دفاع، نهادآموزش و پرورش و... جهت مشارکت  در اجرای طرح یاد شده ، خبر می دهد،  حال اگر توافق ها عملی نشوند و روی کاغذ بمانند،  در آن صورت چه برنامه ای جهت اجرای طرح مورد نظر دارد؟ می گوید: بخشی از توافقاتی که با دستگاه ها و نهادها داشتیم همین حالا  عملی شده است. این موضوع نشان می دهد که دستگاه ها و نهادها واقعاً به اهمیت این طرح پی برده و پای کار آمده اند. به طوری که ما با مشارکت همه دستگاه ها توانسته ایم بیش از 248 میلیون نهال  در سال جاری تولید کنیم در حالی که سال گذشته آن هم به اتفاق بخش خصوصی فقط 50 میلیون نهال را تولید و بکاریم.

با این وجود حتی اگر دستگاه ها هم پای کار نیایند نمی توانیم دست روی دست بگذاریم و کاری نکنیم. چون  باید به  هر طریقی شده این برنامه حیاتی را اجرایی کنیم.

وی در خصوص تامین آب مورد نیاز برای  تولید،  کاشت و نگهداشت یک میلیارد اصله درخت هم گفت: در این زمینه مشکل خاصی نداریم و برنامه های لازم را پیش بینی کرده ایم.

  وی با اشاره به این که سرعت بیابان‌زایی در کشور از نظر سطح ۳ برابر سرعت مقابله با پدیده بیابان‌زایی است، افزود: آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون هکتار از اراضی  باقی مانده که برای ۱۹ میلیون هکتار، طرح آماده داریم. ضمن این که قرار است در قالب برنامه ۱۰ ساله یا دو برنامه 5 ساله  توسعه‌ای اجرای کل پروژه‌های آبخیزداری کشور را به اتمام برساند.

ور در همین زمینه افزود:  ما با برش‌های استانی کار مطالعه و اجرا را تسهیل کرده‌ایم و آمادگی داریم ۴۰ میلیون هکتار از مناطق آبخیز کشور را در طول برنامه هفتم توسعه مدیریت کنیم اما عدد در این برنامه ۲۰ میلیون هکتار پیش بینی شده است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پایان  از افزایش 412 درصدی آتش سوزی مراتع و جنگل ها در 8 ماهه نخست سال امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا کنون 1565  فقره آتش سوزی  با سطح 11997 هکتار  در عرصه های طبیعی کشور رخ داده  است در حالی سال گذشته تا این موقع 603 فقره آتش سوزی  با سطح 2345 هکتار را  داشتیم که  برآورد آمارها نشان می دهد آتش سوزی مراتع و جنگل ها بویژه جنگل های خارج از شمال کشور در سال جاری رشد 412 درصدی داشته است.

منبع: قدس آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.